אלימות במשפחה  - בדיחות עצובות

 

 

עבירות אלימות במשפחה (אלמ"ב) נחשבות לעבירות הנפוצות ביותר בקודקס הפלילי.

 

כאשר נקלע אלינו עוד תיק של אלמ"ב, אני נוהג לספר בדיחה עצובה.

כאשר אישה מתלוננת במשטרה כי גבר שהיכה אותה - הוא נעצר.

כאשר גבר מגיע למשטרה ומתלונן שאשתו היכתה אותו - הגבר נעצר.

 

רמת הענישה בימים אלה עלתה פלאים ועומדת על כלא או עבודות שירות גם בעבירות פעוטות.

 

כאשר השופט מגיע לקבוע את מצב המסוכנות של הגבר לעומת האישה, יש בחוק סעיף שקובע מסוכנות בסיסית. וכעת, כאשר השופט עומד בפני החלטה של האם לשחרר או לא לשחרר גבר מהמעצר, יש לו בעיה. אם אחד מתוך 100 יצא מהמעצר וירצח את אישתו, הדבר יקבל תהודה איומה לחובתו בעיתונות.

ואז, הוא יכול להטיל את האשמה על שירות המבחן. הוא שולח את הגבר המכה לקצינת מבחן שתבדוק אותו ותאמר שהוא יכול / לא יכול להשתחרר למעצר בית  (מסוכן / לא מסוכן לחברה).

אבל גם שירות המבחן לא רוצה לקחת סיכונים. ואז, תמיד יהיה רשום - מסוכן אבל ....

 

מה שהמערכת לא עושה זה בדיקה של עבריינים על פי מדד מסודר. בדיקה כזו היתה מעלה כי רציחות על רקע אלמ"ב ניתן לייחס לעובדים זרים, לעולים חדשים, רציחות על כבוד המשפחה ואנשים עם רקע פסיכיאטרי. מעבר לכך, אנשים פשוטים שנלחמים בתיהם/רכושם/ילדיהם לא הולכים להרוג את האישה.

 

בנוסף, יש במסגרת התיקים האלה גם נפגעות נוספות. קודם כל האישה אשר נפגעת פעמיים. פעם אחת מהתקיפה ופעם שניה מבית המשפט. היא, אשר בחרה להתלונן, כעת צריכה לוותר על עבודתה, לבזבז זמן רב בריצות אחרי עובדים סוציאלים ושירות המבחן, להגיש או לא להגיש בקשות להרחקה ועוד. מבחינתי היא הנפגעת העיקרית מהליך מרוחק, אשר אינו שם לב למצבה הדחוק ולצורך שלה לפנות לעזרה.

 

חוק העונשין קובע ענישה של שנתיים לעבירת תקופה (379), וכאשר היא הופכת לאלמ"ב  (379+382), - ארבע שנים. ואם יש למתלוננת סימנים אדומים או יותר מזה (תקיפה הגורמת חבלה של ממש-  380), הענישה בת שלש שנים וגם היא מוכפלת כאשר מדובר באלמ"ב (380+382).

 

לעבירות אלה מוצמדות לעיתים קרובות גם איומים, אחזקת סכין, ועוד מרעין בישין.

 

העונש לעבירות אלמ"ב נע בין ענישה ללא הרשעה ועבודות שירות ואפילו כלא.

 

שימו לב, התשובה לשוטרים במעצר (כללי זהב!) . התשובה לבית המשפט, ההתנהגות בבית המשפט, והשיחות עם שירות המבחן הם אלה שיקבעו אם ישוחרר ואם יכלא במעצר. אם יקבל עונש ממשי או אולי יסתפק השופט בתנאי.

 

אלו הדברים הקרדינלים שאתם צריכים לתת עליהם את הדעת בטרם לקחתם עורך דין ובטרם הוגש כתב אישום.

 

רוב התיקים מתחלקים לשניים – חלק המעצר (מ"י, מ"ת) וחלק התיק העיקרי (ת.פ) . קודם כל אנחנו כסניגורים פונים ומשחררים את הלקוח אם בהרחקה ממקום העבירה, ואם למעצר בית. כפי שנרשם למעלה אנו ננסה לעשות זאת ללא שרות המבחן, אבל גם אם כן, הרי שאנו נגיע ונדבר עם הלקוח בבית המעצר, על מנת שיקבל תמונה כללית על מצבו. על מנת שידע מה מצופה ממנו בשירות המבחן.

אנחנו לא משקרים! כבר איבדתי יותר מלקוח אחד בשל העובדה שאמרתי לו שהוא הולך לחתוך מאסר, והוא הלך לעו"ד אחר. אבל לאחר שחטף מאסר, ואפילו ארוך יותר ממה שאני אמרתי, הוא חזר עלי לערעור.

 

 

 

 

מאמרים | מעצר

עזר מבורך ושות' – משרד עורכי דין  פלא : 0506-330683​

050-6330683​

חפשו אותנו בפייסבוק